God torsdag min vän!
Här sitter jag med lunch i magen, lillasyster sover gott i vagnen, storebror leker med kompisarna på föris, det luktar nybakat bröd i huset och en bröddeg jäser under bakduken på köksbänken. Vi har bakat två olika sorters bröd och gjort fruktpuré i köket Tuva och jag idag. Ett tag såg det ut som jag-vet-inte-vad där inne med mjölpåsar av alla dess sorter, decilitermått och fröer över hela köksbänken. Berget av disk står fortfarande kvar och tittar på mig, men det tar jag tag i senare. Blir det något gott av den där bakningen bjuder jag dig på recepten 🙂
Ett annat recept jag vill bjuda på är något jag gjorde när Malte var krasslig, jag tänkte att det säkert skulle vara gott för honom, bra för halsen och kroppen som inte fick i sig så mycket föda just då att dricka blåbärssoppa. När vi ändå har massor av blåbär i frysen som vi plockade i somras så får vi ju ta att använda det till något smaskigt också. Och gott blev det, jajemen, eller i alla fall enligt mamman i familjen. Han som soppan var ämnad för var dock inte lika förtjust. Det var i och för sig första gången han smakade på blåbärssoppa, så än är inte hoppet ute, men den här gången blev det mer till mamman helt enkelt 🙂
Hemgjord blåbärssoppa
2 dl frysta/färska blåbär
5 dl vatten
2 msk flytande honung
1 msk potatismjöl
Kör blåbären i en matberedare/mixer, häll i honungen och vattnet, lite i taget
Värm soppan i en kastrull på spisen
Lös upp potatismjölet i 2 msk vatten
Tillsätt det upplösta potatismjölet under omrörning och låt soppan bara koka upp, ta den av spisen och låt den svalna
Drick och njut! 🙂
Slurp! Hemgjord blåbärssoppa på egenplockade blåbär 🙂
Ursprungsreceptet hittade jag på alltomblabar.se