God söndagsförmiddag på er!
Här skiner solen utanför fönstren, men än så länge har vi bara hållit oss inomhus. Jag har möblerat om lite grann, skruvat isär möbler, burit och skruvat ihop igen. Fullt ös med andra ord! Jag vill bara tipsa dig om middagen jag gjorde igår, busenkelt, går ruskigt fort att göra och blir supergott! Jag gjorde pizza på tunnbröd med alla mina favoritsmaker. Det som jag tycker är perfekt med att ha tunnbröd som botten är att den just är tunn. Pizza med tjock, degig botten är inte min ”cup of tea” om man säger så. Den går ju även jättebra att ha tunnbrödpizzan till plockmat i mindre bitar, som förrätt eller som jag åt den, till middag, många goda variationer helt enkelt!
Tunnbrödpizza
Gammeldags tunnbröd (Mjälloms)
Riven ost
Mozzarellaost
Färska tomater
Rödlök
Vitlök
Pinjenötter
Ruccola
Flingsalt
Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Rosta pinjenötter i en varm, torr stekpanna. Bryt tunnbrödet i två delar eller fler om du önskar. Toppa med lite riven ost, några skivor mozzarellaost, skivade tomater och rödlök samt strimlad vitlök. Tillaga i mitten av ugnen tills osten har smält och pizzan har fått lite färg på kanterna. Ta ut den ur ugnen, strö över ruccola, rostade pinjenötter och lite flingsalt.