Fredrik har varit ute i skogen några gånger på promenaderna med Harry i det sista och har kommit tillbaka med lite av skogens guld, gula kantareller. De börjar växa till sig ordentligt nu, tack vare allt regn kan jag tänka mig. Jag gjorde i alla fall kantarellmackor häromdagen, väldigt enkla att göra med få ingredienser, men så goda!
Kantarellmacka
Hårt tunnbröd (gammeldags tunnbröd från Mjälloms)
Smakrik ost (gärna Västerbottensost)
Smörstekta kantareller
Lite färsk gräslök
Sätt ugnen på 150 grader (varmluft). Dela svampen i mindre bitar och förväll dem i en stekpanna. Tillsätt en klick smör, salta och peppra. Låt kantarellerna steka på låg värme medan du gör i ordning mackorna. Lägg bitar av tunnbröd på ett bakplåtspapper på ett ugnsgaller. Täck brödet med skivor av ost och tillaga i ugnen tills osten är smält. Strö på kantareller och sist, men inte minst gräslöken. Enkelt och väldigt gott!