Häromdagen tog jag fram kokboken ”Smarta sötsaker utan socker, gluten och mjölk” som Ulrika Hoffer har skrivit. Jag har fått den från en av mina svägerskor och har testat ett par recept, men den här gången blev jag sugen på att baka hennes cookies. Kakorna blir sådär härligt sega och goda och passar perfekt till fikat enligt mig, eller varför inte som mellanmål?!
Cookies (12 st)
½ dl mandelmjöl
½ dl bovetemjöl
1 dl havregryn
½ dl riven kokos
2 msk kokosolja
2 dl dadlar utan kärnor
1 tsk vaniljpulver
1 ägg
Sätt ugnen på 175 grader
Kör alla ingredienser i en matberedare, tills du har en jämn deg. Rulla degen till tolv golfbollsstora bollar, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till så att kakorna blir centimetertjocka. Grädda mitt i ugnen, i 15-18 minuter