Efter den dragna älgen till middag igår satt det fint med en fruktig, söt efterrätt. Jag gjorde fruktsallad med kokosgrädde. En väldigt fräsch och god, lite nyttigare efterrätt utan raffinerat socker. Grädden kan man såklart servera till många olika efterrätter, till exempel till en raw chokladkaka, cheesecake eller liknande. För att göra kokosgrädde ställer du in en burk ekologisk kokosmjölk upp och ner i kylskåpet åtminstone kvällen innan den skall användas, men allra helst minst ett dygn innan. Öppna burken och häll av ”vattnet”, vispa sedan upp det vita i kokosmjölken som är kvar i burken tillsammans med lite kokossocker (smaka av eftersom, hur mycket sötma du önskar) och sedan är det klart!
Nyttigare efterrättstips!
Fruktsallad
Kokosgrädde
Fantastiskt gott!
Vad använder du för kokosmjölk? Jag har testat med Kung Markattas men den blev så grynig och inte alls så fin som din!
Faktiskt så provade jag just den kokosmjölken för första gången idag och märkte att den inte alls fungerade! 🙁 Jag använder ekologisk kokosmjölk från Santa Maria, den är bra! 🙂
ser väldigt gott ut 🙂
Nam nam!
Åh jag har också funderat på att göra fruktsallad i veckan. Varje gång jag äter det blir jag påmind om hur gott det är!
Gott 🙂