Blomkål- och broccolisoppa
2 buketter broccoli
1 blomkålshuvud
1,5 dl vatten
Ca 5-6 msk (eller mer efter smak) kycklingfond alternativt motsvarande mängd grönsaksbuljong (1,5 msk = 1 buljongtärning)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Grädde
Salt, peppar
Eventuell topping
Knaperstekt kalkonbacon
Groddar
Solrosfrön
Hacka och fräs lök och vitlök i en klick smör eller olja i en tjockbottnad kastrull tills det blir mjukt. Dela blomkål och broccoli och tillsätt i kastrullen. Häll över vatten och buljong, koka tills grönsakerna är mjuka, i ca 20 minuter. Tillsätt grädde, mixa med mixerstav alternativt i matberedare, smaka av med salt och peppar.
Använd den topping du tycker om, jag toppade min soppa med knaperstekt kalkonbacon, groddar och solrosfrön!