Mitt liv i norr

Fröknäcke!

Då jag hade min tidigare blogg (Soufis blogg) hade jag en himla massa recept lagrade i arkivet, men när den plötsligt ”kraschade” och det inte gick att komma in på den sidan längre skapade jag en ny blogg (Mitt liv i norr). Tyvärr finns inte de gamla inläggen lagrade på den här så titt som tätt kommer jag återuppliva gamla goda recept i inläggen. Idag bjuder jag på raw food fröknäcke som är en favorit på frukostbordet.
 
Fröknäcke
3 dl linfrö
3 dl vatten
½ dl sesamfrön
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
1 tsk lantbuljong
 
Blanda alla frön med vattnet, låt stå och svälla i minst fyra timmar, men helst över natten. Häll av eventuellt överflödigt vatten och blanda i buljongen.
Sätt ugnen på 40 grader, sprid sedan ut massan tunnt på bakplåtspapper på två plåtar. Toppa eventuellt med kryddor eller örter om du vill.
 
 
Ställ in plåtarna i ugnen i 8-12 timmar och ha ugnsluckan på glänt eller öppna titt som tätt och släpp ut fukt under gräddningstiden. Om fröknäcket är färdiggräddat på kvällen kan du gärna låta knäcket ligga kvar i ugnen (utan värme) över natten. Förvara sedan i en tätslutande burk.

 

 

3 dl linfrö
3 dl vatten
½ dl sesamfrön
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
1 tsk lantbuljong – See more at: http://ulrikadavidsson.se/linfrokex#sthash.bz5GwO3n.dpuf
3 dl linfrö
3 dl vatten
½ dl sesamfrön
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
1 tsk lantbuljong – See more at: http://ulrikadavidsson.se/linfrokex#sthash.bz5GwO3n.dpuf
3 dl linfrö
3 dl vatten
½ dl sesamfrön
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
1 tsk lantbuljong – See more at: http://ulrikadavidsson.se/linfrokex#sthash.bz5GwO3n.dpuf
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Janan

    Tänkte testa ditt recept:) har dock en /några frågor, va tusan e lantbuljong å vart får jag tag på det? Sen undrar jag om du hade luckan på glänt under hela gräddningstiden, eller öppnade du nu å då? Å slutligen hur vet jag när dom är färdiga, å vad kryddade du med:) Tusen frågor.

    1. Mitt liv i norr

      Vad kul att du blev sugen på att prova! Lantbuljong är en buljong i pulverform (ekologisk) och utan "konstiga" tillsatser som det kan finnas i vanlig buljong. Den finns bl.a. att köpa i hälsokostaffärer, delikatessbutiker eller vissa mataffärer, vet att Ica kvantum i Övik i alla fall har det på sin ekologiska avdelning.
      Jag brukar lägga in "smeten" tidigt på kvällen, sätta en handduk vid luckan så att det blir en pytteliten öppning så fukten kommer ut, sedan låter jag det gräddas på 40-42 grader under natten.
      Du vet att det är klart när knäcket är hårt överallt på plåten.
      Jag har kryddat med färsk basilika, havssalt, och/eller gräslök.

      Massa lycka till 🙂

stats