Header Image

Mitt liv i norr

Här kan du följa mitt liv i vårt vackra Höga Kusten tillsammans med sambo, jakthund, en sprallig 1,5 åring och en gravidmage med beräknad bebis i mitten på augusti. Förutom en inblick i livet i norr och Höga Kustens fantastiska utbud bjuder jag gärna på hembakat, maträtter och sötsaker utan raffinerat socker. Välkommen! Vill du komma i kontakt med mig? [email protected]

Rensning!

Publicerad,
Med svampplockning följer ju också rensning av svamparna som inte alltid är så himla roligt, men skönt när man är klar med det! Jag brukar rensa de gula kantarellerna under rinnande vatten, dela dem i mindre bitar och förvälla dem, alltså steka i en torr stekpanna på ganska hög värme till svampen är urvattnad, sedan fryser jag in dem i små portioner. Trattkantarellerna delar jag på och lägger ut på tidningar eller papperspåsar för att torka dem och sedan lägga dem i en tätslutande glasburk. Det är perfekt när man vill ha i t.ex. en gryträtt, eller köttfärssåsen att slänga ner lite torkade trattisar. Hur gör du med din svamp?
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *