Header Image

Mitt liv i norr

Här kan du följa mitt liv i vårt vackra Höga Kusten tillsammans med sambo, jakthund, en sprallig 1,5 åring och en gravidmage med beräknad bebis i mitten på augusti. Förutom en inblick i livet i norr och Höga Kustens fantastiska utbud bjuder jag gärna på hembakat, maträtter och sötsaker utan raffinerat socker. Välkommen! Vill du komma i kontakt med mig? [email protected]

Saffransfudge!

Publicerad,
I helgen har jag gjort mycket julgodis och eftersom jag helst inte äter det ”vanliga” julgodiset som innehåller mycket raffinerat socker provar jag egna, mer hälsosamma varianter. Jag hittade ett recept på den HÄR sidan på saffransfudge med citron som jag var tvungen att prova och gott blev det!
 
Saffransfudge med citron
10 urkärnade dadlar (blötlagda 4-5 timmar)
2 dl cashewnötter (blötlagda 4-5 timmar)
En nypa salt
En nypa vaniljpulver
ca 1/2 dl smält kokosolja
1/2 paket saffran
Finrivet skal av en tvättad citron
 
Häll av vattnet från dadlarna och cashewnötterna. Smält kokosoljan över ett vattenbad och rör ner saffran, vanilj, rivet citronskal och salt. Mixa sedan alla ingredienser i en matberedare eller med stavmixer. Bred ut smeten i en burk med bakplåtspapper i. Ställ i frysen i några timmar, skär sedan upp i bitar och njut!
 

Förvara fudgen i frysen och plocka fram precis före servering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *