Mitt liv i norr

Blomkål- och broccolisoppa!

Efter semestern har det blivit många sena kvällar på jobbet och när jag har kommit hem har jag varit alldeles för trött för att ställa mig i köket och laga näringsrika maträtter från ”scrath”, vilket jag i vanliga fall tycker är roligt att göra, men framförallt gott att äta. Istället har det kunnat bli en filtallrik, smörgåsar eller något väldigt snabblagat till middag innan jag har stupat i soffan. Idag hade jag bestämt mig redan i morse för att göra en blomkål- och broccolisoppa till middag hur mycket klockan än skulle bli när jag kom hem från jobbet. Sagt och gjort och visst, middagen var klar ganska sent, men det var det värt för den blev förbaskat god!
 
Blomkål-, & broccolisoppa
1 stor gul lök
1 purjolök (det vita)
1 bukett broccoli
1 blomkålshuvud
1 L vatten
3 msk lantbuljong
3 dl grädde
En klick smör
Salt, nymalen svartpeppar
(Rostade solroskärnor)
 
Hacka löken, dela purjolöken, 2/3 av blomkålshuvudet och lika mycket av broccolin. Fräs grönsakerna i en klick smör i en kastrull. Häll över vattnet, rör ner buljongen och låt koka under lock tills grönsakerna blivit mjuka. Dela blomkålen och broccolin som är kvar till små buketter, koka i en kastrull med saltat vatten till önskad konsistens, själv gillar jag att ha lite tuggmotstånd på grönsakerna. Mixa grönsakerna som kokats i buljong med en stavmixer eller i en matberedare till önskad konsistens. Häll sedan tillbaka i katrullen och blanda i grädden, värm upp soppan under omrörning, smaka av med salt och peppar och tillsätt de kokta broccoli- och blomkålsbuketterna, toppa med rostade solroskärnor.
 

Soppans huvudingredienser
 

Blomkål- och broccolisoppa toppat med rostade solroskärnor och en ostsmörgås (morgonens bakade bröd) som tillbehör- mumma!
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats