Receptet hittade jag på den HÄR sidan och var tvungen att prova, chokladälskare som jag är! Jag tyckte dock att kolan blev väldigt söt så jag rekommenderar att ha mindre agavesirap i.
Chokladkola med smak av hasselnöt
5 msk agavesirap (jag skulle rekommendera ca 2 msk)
10 st kärnfria dadlar (blötlagda i vatten i minst 4 timmar)
3 msk kokosolja
En nypa ekologiskt vaniljpulver
En nypa himalayasalt
3 msk chiafrön blandat med i 3/4 dl av dadelvattnet
2 dl hasselnötter
4 msk rå kakao (mer eller mindre efter smak)
5 msk agavesirap (jag skulle rekommendera ca 2 msk)
10 st kärnfria dadlar (blötlagda i vatten i minst 4 timmar)
3 msk kokosolja
En nypa ekologiskt vaniljpulver
En nypa himalayasalt
3 msk chiafrön blandat med i 3/4 dl av dadelvattnet
2 dl hasselnötter
4 msk rå kakao (mer eller mindre efter smak)
Blötlägg dadlarna i vatten i minst 4 timmar, det behöver bara vara så pass mycket vatten att det täcker dadlarna. Häll av dadelvattnet och använd 3/4 dl av det till att blötlägga chiafröna. Rör om i chiafröna tills det blivit en tjock smet
Mixa chiafrön med resterande ingredienser i en matberedare. Smaka av smeten och använd mer av någon ingrediens (typ agavesirap eller kakao) om du önskar
Häll upp smeten i en burk med bakplåtspapper, toppa med hackad hasselnöt och kakao
Ställ den i frysen tills chokladkolan är genomkall. Skär upp i portionsbitar och servera kall!