Igår blev det en smarrig och hälsosam middag här hemma. Jag gjorde en sallad med romansallad, coctailtomater, soltorkade tomater, kamutvete, ugnsrostad paprika, avokado, kyckling och toppade med solrosfrön och basilikablad. Till det blev det en basilikakräm gjord på creme fraiche, hackad färsk basilika och nymald svartpeppar. Det fanns ingen hejd på salladerna igår så på kvällskvisten slängde jag ihop en fruktsallad också, smarrigt!
Kycklingen blir absolut saftigast och godast om man tillagar den i ugnen. Här gjorde jag ett foliepaket där jag saltade och pepprade kycklingen, ringlade över olivolja, lade ner vitlök och basilika. Tillagade i ugnen på 150 grader tills kycklingen hade en inttertemperatur på 70 grader, sedan fick den vila i foliet i 10 min innan jag skivade upp den
Paprikan saltade och pepprade jag, ringlade över olivolja och rostade på 200 grader (varmluft) i 10-15 minuter
Basilikakräm
Gott som tusan!
Sallad x 2!
ser gott ut =)
mums