Jag har visst hamnat i en brödbakningsperiod, dock har det inte varit gluten/vetefritt i det sista, men bröd som innehåller massor av nyttigheter! Det här brödet som kallas för ”omega 3 bröd” är fullt av fröer och nötter som är goda för kroppen. Jag bakade det igår kväll och åt det till frukosten i morse, gott var det!
Omega 3 bröd
6 dl grahamsmjöl
½ dl rågkross
½ dl hela linfrön
½ dl solrosfrön (+ lite extra till toppingen)
½ dl pumpakärnor (+ lite extra till toppingen)
½ dl mandel
½ dl valnötter
1 ½ tsk bikabonat
1 ½ tsk salt
6 dl filmjölk
2 msk mörk sirap
4 st färska dadlar
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång brödform och strö på grahamsmjöl. Hacka dadlar och nötter, rör ihop alla ingredienser och lägg smeten i formen. Strö på pumpafrön + solrosfrön och grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca en timme, låt svalna under bakduk i brödformen.
Omega 3 bröd