Tacos på en onsdag (inte en fredag), får man göra så i vårt land? Jag gjorde det i alla fall, men en annan variant av tacos, nämligen kycklingtacos med hemgjorda tortillas och chips. Jag blev inspirerad av några recept på Arlas hemsida och receptet på tacoskycklingen hittar du HÄR. Varför inte göra egna tortillas och chips till helgen då antagligen de flesta av oss svennebananer serverar rätten? Chipsen är min absoluta favorit!
Tortillabröd
3 dl majsmjöl
4 dl vetemjöl
3⁄4 tsk salt
1⁄2 tsk bakpulver
25 g smör
3 dl ljummet vatten
Blanda mjöl, salt och bakpulver. Finfördela smöret i blandningen, rör i vattnet och arbeta ihop till en deg. Dela i 8 eller 16 bitar och kavla ut på mjölad bänk till tunna, runda kakor. Stek dem i torr stekpanna på hög värme ½ min på varje sida. Linda in dem i en handduk.
Tacoschips
4 st tortillabröd
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
Sätt ugnen på 225°. Skär eller klipp bröden i bitar i lagom chipsstorlek. Lägg dem på en plåt, ringla över olja och strö över salt. Blanda om och sprid ut jämnt över plåten. Rosta i mitten av ugnen ca 5 min. Chipsen ska få färg och bli knapriga.
Kycklingtacos, grönsaker och guacamole på hembakat tortillabröd
Jag lade chipsen på hushållspapper efter tillagning för att få bort eventuell överflödig olja
Smarrigt, det (fajitas) åt vi i tisdags efter barnens önskemål 🙂
Mums vad gott 🙂 jag brukar göra stora västerbottensostflarn att äta tacos med 😀
Kraaam