Gluten- och laktosfritt morotsbröd!
2 1/4 dl bovetemjöl
2 1/4 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 matskedar kokosolja
2 vispade ägg
1,5 dl blandade frön
2 tesked bakpulver
1 krm vaniljpulver
1/2 tesked kanel
1 nypa salt
1 1/2 dl valfri mjölk (t.ex. rismjölk, mandelmjölk eller liknande)
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål, häll därefter i dom blöta och blanda ordentligt. Fetta in en brödform (med mer kokosolja). Smeten ska inte täcka formen hela vägen upp, brödet ska kunna svälla lite. Häll i smeten och toppa med lite mer frön och t.ex. boveteflingor.

Placera i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Brödet ska ha en lätt ”krispig” yta. Låt brödet svalna en stund, lossna brödkanterna innan du vänder upp och ner på formen



Gluten- och laktosfritt morotsbröd