Header Image

Mitt liv i norr

Här kan du följa mitt liv i vårt vackra Höga Kusten tillsammans med sambo, jakthund, en sprallig 1,5 åring och en gravidmage med beräknad bebis i mitten på augusti. Förutom en inblick i livet i norr och Höga Kustens fantastiska utbud bjuder jag gärna på hembakat, maträtter och sötsaker utan raffinerat socker. Välkommen! Vill du komma i kontakt med mig? [email protected]

Saffransskorpor!

Publicerad,
Saffransskorpor
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1 ½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ dl hel sötmandel
Råsocker
Sätt ugnen på 175 grader.Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med delad sötmandel och vänd ner det i bunken
.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Supergott godis/fika i jul
 

2 Kommentarer

  1. Gud så gott det såg ut! Måste testas! Ha en fortsatt fin Advent! 🙂

  2. Verkar jättegott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *