Saffransskorpor
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1 ½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ dl hel sötmandel
Råsocker
Sätt ugnen på 175 grader.Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med delad sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1 ½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ dl hel sötmandel
Råsocker
Sätt ugnen på 175 grader.Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med delad sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Supergott godis/fika i jul
Verkar jättegott!
Gud så gott det såg ut! Måste testas! Ha en fortsatt fin Advent! 🙂