Idag gjorde jag något väldigt gott till söndagsmiddagen. Det blev förutom helstekt älgkött också pommes duchette med västerbottensost som tillbehör, mums fillibabba säger jag bara! Ett enkelt sätt att göra något annorlunda med potatisen och riktigt gott med västerbottensost smaken. Såsen plockade jag fram ur frysen från förra helgens lördagsmiddag.
Pommes duchesse med västerbottensost
500 g potatis
2 äggulor
50 g smör
100 g riven västerbottensost
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatisen tills den är mjuk. Häll av vattnet och pressa potatisarna i en bunke. Rör ner äggulor, smör och ost.
Smaka av med salt och peppar.
Spritsa moset på bakplåtspappersklädd plåt och gratinera i mitten av ugnen i ca 20 min
Smaklig måltid!
MUMS! Och med älg också! Brukar göra det med mitt blomkålsmos när middagen ska vara finare 🙂
MIn styvpappa sköt en älg för 2 veckor sen och nu ligger det massor med kött i deras frys <3 Hoppas på att mamma tar med en rejäl bit när hon kommer om 2 veckor!
Har ni skjutit någon älg ännu?
KRAM