Igår gjorde jag en grymt god älggryta, jag blev väldigt nöjd med resultatet! Tyvärr har jag inga mått på det jag hade i grytan utan jag smakade av och fyllde på med det jag tyckte behövdes. Det som fanns i grytan var i alla fall älgkött, gul lök (1 st), morot (3 st), gula kantareller och trattkantareller, rött matlagningsvin, kalv- och oxfond, cumberland sås, smakade av med soja om det behövdes mer sälta och sist, men inte minst grädde!
Smaksättning i grytan
Bryn kött, svamp, lök och morötter med smör i pannan, tillsätt vin och fond + två lagerblad. Låt puttra under lock i ungefär 20-30 minuter (eller längre om du har möjlighet)
Häll i grädde och tillsätt cirka en tesked cumberlandsås, smaka av med eventuellt mer fond och soja. Låt sedan puttra ett tag innan servering
Till grytan serverade jag pressad potatis och brysselkål
Men gud så gott! Detta måste jag prova! 😀