På de sociala medierna har det kryllat av bilder på chokladbollar idag, det har varit svårt att missa att det är chokladbollens dag, inte mig emot alls för jag älskar chokladbollar! Nu är det många år sedan jag åt chokladbollar som är gjorda på bl.a. smör och socker, men det här receptet tycker jag smakar ganska likt hur jag minns smaken på ”vanliga chokladbollar”. Skillnaden är att de är både socker- och mjölkfria, lite sundare för kroppen och sedan att de är de ruskigt goda gör ju inte saken sämre!
Chokladbollar
2 dl havregryn (eller cashewnötter om du hellre vill ha det)
3 msk kakao
1 krm vaniljpulver
8 urkärnade dadlar
3 msk koksolja
1 msk starkt, kallt kaffe
Kokosflingor
Mixa havregryn, kakao och vaniljpulver till ett grovt mjöl i matberedaren. Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills det har blivit till en stor boll. Gör små bollar som du sedan rullar i kokos. Bevara i kylen en stund innan servering
Chokladbollar till chokladbollens dag
Detta har jag ju helt missat! Det finns en dag för alla bakverk these days, men bara synd att jag missade ett ypperligt tillfälle att mumsa i mig chokladbollar. Får kanske göra det nu istället :p
Ja det visste jag inte om heller, men som du säger, det finns speciella dagar för de flesta bakverk nu för tiden, man kan inte hålla reda på alla 🙂
Gott!