Vilken dag vi har haft, full rulle fram till nu när vi kom innanför dörren för en stund sedan. Förmiddagarna är som de är, de bara försvinner utan att jag hinner blinka, vart tar de vägen egentligen?! Mitt på dagen åkte vi i alla fall upp till Övik, gjorde lite ärenden, var på mammajympa, åt middag i lägenheten och sedan hem igen. Nu hinner jag i alla fall sitta ner och göra det jag lovade igår, ge er receptet på supergod chiasylt och en nougatkräm som inte går att motstå. Jag hade tillbehören på gårdagens pannkakor, men det funkar precis lika bra på t.ex. morgongröten med sylten eller glassen med nougatkrämen. Ingen av de innehåller varken socker eller mjölk, bara ät och njut!
Chiasylt
2-3 dl tinade hallon
1 msk flytande honung
3 msk chiafrön
Ett par msk vatten
1 krm vaniljpulver
Mosa hallonen med en gaffel, blanda ihop med övriga ingredienser. Rör ihop väl och låt sylten stå i kylen över natten eller under dagen. Rör gärna om emellanåt.
Nougatkräm
1 msk hasselnötskräm
1 msk kokosolja
1 tsk kakao
1 ½ tsk agavesirap
Blanda ingredienserna i en kastrull, värm på låg värme under omrörning tills du har en jämn och fin smet