I helgen har jag gjort lite godsaker, bland annat ett säkert kort i mina goda chokladbollar, men jag har också gjort ett lyckat experiment med aprikos- och kokosbollar. Söta, men samtidigt syrliga, en perfekt ”sommarboll” om du frågar mig!
Aprikos- och kokosbollar
2 dl naturella cashewnötter
1 dl riven kokos (+ kokos till rullningen)
1 krm vaniljpulver
10 st torkade aprikoser
4 st urkärnade dadlar
1 msk kokosolja
Saften från 1/2 citron
Finrivet skal från 1/2 citron
Mixa nötter, kokos och vaniljpulver till ett grövre mjöl i matberedaren. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en ”smet” som håller ihop och som går att rulla bollar av. Är smeten för torr, tillsätt lite mer kokosolja (max 1 msk till), annars lite mer citronsaft. Finriv citronskalet (det gula, inte det vita) och blanda ihop med riven kokos. Rulla bollar av smeten som du sedan vänder i kokos- och citrontoppingen. Låt stå i kylen en stund innan du mumsar i dig godbitarna!
Kokos blandat med finrivet citronskal på aprikosbollarna, m-m-m!
Aprikos- och kokosbollar
Chokladbollar