Mitt liv i norr

Chokladbollar & aprikos- och kokosbollar!

I helgen har jag gjort lite godsaker, bland annat ett säkert kort i mina goda chokladbollar, men jag har också gjort ett lyckat experiment med aprikos- och kokosbollar. Söta, men samtidigt syrliga, en perfekt ”sommarboll” om du frågar mig!
 
Aprikos- och kokosbollar
2 dl naturella cashewnötter
1 dl riven kokos (+ kokos till rullningen)
1 krm vaniljpulver
10 st torkade aprikoser
4 st urkärnade dadlar
1 msk kokosolja
Saften från 1/2 citron
Finrivet skal från 1/2 citron
 
Mixa nötter, kokos och vaniljpulver till ett grövre mjöl i matberedaren. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en ”smet” som håller ihop och som går att rulla bollar av. Är smeten för torr, tillsätt lite mer kokosolja (max 1 msk till), annars lite mer citronsaft. Finriv citronskalet (det gula, inte det vita) och blanda ihop med riven kokos. Rulla bollar av smeten som du sedan vänder i kokos- och citrontoppingen. Låt stå i kylen en stund innan du mumsar i dig godbitarna! 
 
Kokos blandat med finrivet citronskal på aprikosbollarna, m-m-m!
 
Aprikos- och kokosbollar
 
Chokladbollar
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats