Tidigare har jag tillagat ”dragen älg” som är en variant av pulled pork och idag testade jag att göra maträtten igen, men bytte ut älgköttet mot kycklingfilé istället och gjorde pulled chicken. Det härliga med den här rätten är att man kan använda sig av olika typer av kött och det tillagar sig av sig själv i ugnen under några timmar, sedan är det bara att fixa de tillbehör man önskar. Jag hade glutenfria tortillas och grönsaker på min tallrik, men t.ex. ris och nachos fungerar bra det också! En klick creme fraice till är gott också, men jag har blivit tipsad om att testa att utesluta alla mjölkprodukter i kosten för Maltes mages skull så idag skippade jag fraichen. I mina tortillas har jag bland annat chiafrön och jag passade på att läsa på om fröet i min nya bok ”Supermat” som jag fick av Fredriks syster i julklapp. Det är verkligen ett superfrö med många goda egenskaper och som innehåller mycket nyttigheter såsom omega- 3, proteiner, fibrer, vitaminer, mineraler och kraftfulla antioxidanter.
Boken ”Supermat”
Pulled chicken som jag tillagade utifrån receptet på min dragna älg, men med tillagningstiden är 2 1/2 timme på 130-140 grader i ugnen istället
Gott!