Mitt liv i norr

Gluten-, mjölk-, och sockerfri bärpaj!

Som utlovat bjuder jag på receptet på den supergoda bärpajen som jag gjorde för ett tag sedan och det hittade jag i boken ”Friendly food” som fantastiska Hanna Göransson har skrivit. Alla recepten i boken är fria från gluten, mjölk och socker! 
 
Bärpaj
 
Bär
 2 ½ dl tinade hallon
2 ½ dl tinade blåbär
1 mosad banan
½ msk potatismjöl
 
Pajtäcke
2 dl boveteflingor
1 dl bovetemjöl
3/4 dl kokosolja
1 krm salt
1 krm finstött kardemumma
½ dl agavesirap
 
Kokosgrädde
2 dl kokosgrädde
 (Det vita, fasta innehållet i en burk kokosmjölk som stått i frysen i minst två timmar eller upp och ner i kylen i minst ett dygn, den fasta delen och vattnet separerar från varandra)
1 tsk agavesirap
1 tsk citronsaft
½ krm vaniljpulver
 
Sätt ugnen på 200 grader, smörj en pajform med kokosolja
 
Blanda bär med den mosade bananen med potatismjöl i formen
 
Blanda ingredienserna till pajtäcket och tryck ut eller strö över bären
 
Grädd i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills pajen fått fin färg
 
Vispa ihop kokosgrädden och servera!
 

 Mums!
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats