Som utlovat bjuder jag på receptet på den supergoda bärpajen som jag gjorde för ett tag sedan och det hittade jag i boken ”Friendly food” som fantastiska Hanna Göransson har skrivit. Alla recepten i boken är fria från gluten, mjölk och socker!
Bärpaj
Bär
2 ½ dl tinade hallon
2 ½ dl tinade blåbär
1 mosad banan
½ msk potatismjöl
Pajtäcke
2 dl boveteflingor
1 dl bovetemjöl
3/4 dl kokosolja
1 krm salt
1 krm finstött kardemumma
½ dl agavesirap
Kokosgrädde
2 dl kokosgrädde
(Det vita, fasta innehållet i en burk kokosmjölk som stått i frysen i minst två timmar eller upp och ner i kylen i minst ett dygn, den fasta delen och vattnet separerar från varandra)
1 tsk agavesirap
1 tsk citronsaft
½ krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 200 grader, smörj en pajform med kokosolja
Blanda bär med den mosade bananen med potatismjöl i formen
Blanda ingredienserna till pajtäcket och tryck ut eller strö över bären
Grädd i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills pajen fått fin färg
Vispa ihop kokosgrädden och servera!
Mums!
men mums! 😀