Mitt liv i norr

Banankaka!

Idag var vi på liten & stor (babysång) igen, men till skillnad från förra veckan så var det ingen sång den här gången då hon som håller i sjungandet var sjuk, men det gjorde ingenting för vi hade trevligt ändå! Malte fick ta in massor av andra intryck än vad han får här hemma och jag fick träffa andra vuxna att prata med, perfekt kombo! När vi kom hem bakade jag en banankaka av några övermogna bananer vi hade vi fruktskålen. Eftersom jag inte äter ”vanliga” bakverk eller sötsaker med raffinerat socker i så blev det en kaka som var fri både från socker, mjölk och gluten. Nu har vi precis kommit in från en promenad och jag skall inta vårt inglasade uterum med den fantastiskt goda kakan och en kopp kaffe, mums! 
 
Banankaka
6 st ägg
2 msk flytande honung
60 ml kokosolja
120 ml kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
2 st övermogna bananer
Kokosolja + riven kokos att smöra/ströa formen med
 
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg och honung fluffigt
 
 
Smält kokosoljan och rör ner den i smeten
Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner de också. Mosa bananerna och tillsätt i smeten.
Pensla formen med lite smält kokosolja och ströa med riven kokos.
 
 
Häll smeten i formen och grädda i ca 45 minuter i mitten av ugnen. Min kaka behövde däremot inte mer än 38 minuter så håll koll och testa med en provsticka i mitten av kakan emellanåt för att se om den är torr eller smetig och då behöver mer tid i ugnen
 

Otroligt saftig och god banankaka, receptet hittade jag på den här sidan
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats