Idag när jag kom hem från jobbet slängde jag ihop några av de grönsakerna som jag hade hemma och vips så fick jag en grön middagstallrik. Jag marinerade stora, vita bönor och kikärtor i en marinad av (mycket) olivolja, en skvätt äppelcidervinäger, örtsalt, nymald svartpeppar, sambal oelek, rödlök, färsk persilja och basilika- bönorna/ärtorna blev supergoda! Jag använde några av de grönsakerna som fanns i kylen och blandade ruccolasallad med äppelcidervinäger och örtsalt. Man skall absolut inte vara rädd för att smaksätta salladen med diverse kryddor och/eller vätskor (såsom olja, vinäger eller citronsaft), det blir väldigt mycket godare!
Stora, vita bönor och kikärtor marinerade i olivolja, en skvätt äppelcidervinäger, örtsalt, nymald svartpeppar, sambal oelek, rödlök, färk persilja och basilika
En grön middagstallrik
Så nyttigt och gott och fin! 😀 Hihi