Jäsp, hörde jag måndag?! Jag jobbade förmiddag idag och efter att jag hade ätit lunch hemma och skulle vila en liten stund slocknade jag stenhårt i soffan, det var visst en välbehövlig ”powernap”! Efteråt hade jag i alla fall energi till att göra något gott i köket, sockerfria chokladbollar. När jag var liten gjorde jag chokladbollar ganska ofta (dock inte sockerfria) och när jag tänker efter så är det egentligen en perfekt liten chokladbit som man kan smaska i sig när sötsuget sätter in och går fort att slänga ihop om man t.ex. får fikagäster på kort varsel. I vanliga fall brukar jag göra efter DET HÄR receptet (raw), men det var dåligt med cashewnötter här hemma så jag knåpade ihop ett recept baserat på havregryn istället. Gott som tusan blev det i alla fall!
Sockerfria chokladbollar
2 dl havregryn
2 dl havregryn
3 msk raw kakao
1 krm vaniljpulver
2 msk kokosolja
1 ½ msk kallt kaffe
10 urkärnade dadlar
Riven kokos att rulla bollarna i
Mixa alla torra ingredienser i en matberedare tills det har blivit till ett grovt pulver. Tillsätt resterande ingredienser och mixa tills du har gått en smet. Rulla till bollar och rulla i kokos, låt stå kylt en stund innan servering.