Bananer som börjar bli bruna tycker inte jag är så gott att äta, men jag brukar dela upp dem och lägga dem i frysen, av bananerna gör jag sedan både glass och smoothies. Igår kväll blev jag väldigt chokladsugen och slängde ihop en chokladglass på bara några minuter, både gott, enkelt och fritt från socker, gluten och laktos, kan inte bli bättre!
Raw chokladglass
3-4 st frysta, halvtinade bananer
1 burk ekologisk kokosmjölk (det vita ifrån mjölken)
4 msk kokos- och chokladsmör
Raw kakao (så mycket du önskar efter smak)
Kakaonibs till topping
Jag har alltid burkar med kokosmjölk ståendes upp och ner i kylen. Det får själva mjölken (det vita) att separera från vätskan. Det vita från mjölken är alltså det jag har använt i glassen. Men kasta inte bort vätskan, den passar alldeles utmärkt att ha i t.ex. smoothies!
Mixa alla ingredienser i en matberedare tills det har blivit till en glassmet, häll i kakao och smaka av hur mycket chokladsmak du önskar, sedan är det klart att äta!
Gött! Här står också massa upp och ner vända kokosmjölks burkar i kylen haha!