Även om jag är ledig om dagarna och kliver upp tidigt på morgonen så flyger dagarna förbi utan att jag hinner blinka känns det som. Förutom att sysselsätta en uttråkad hund med massor av promenader under dagen har jag bland annat lagat en god middag med ”norrländska biffar” där de flesta ingredienserna kommer från de norrländska skogarna. Jag använde älgfärs och rörde ner ett ägg, en skvätt grädde, bovetemjöl, finhackad gul lök, lingon, malda trattkantareller, salt och peppar. Biffarna tillagade jag i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter och serverade med potatismos och trattkantarellsås, mumma!
De ”norrländska bffarna” är redo för tillagning i ugnen
Biffar, potatismos, tratkantarellsås och rårivna morötter blev dagens middag
så aptitligt det ser 🙂 biff är god mat, och det är roligt att se vad andra äter och få idéer 🙂 jag får ofta blackout om vad som skall lagas,
ha entrevlig kväll