Jag äter sällan korv, dels för att jag inte äter griskött och utbudet av kalkonkorv är inte det största i alla butiker. Idag gjorde jag i alla fall en chorizogryta med både kalkonkorv och kalkonbacon i, lättlagad var den och gott blev det!
Lättlagad chorizogryta
1 pkt chorizokorv (kalkon)
1 pkt bacon (kalkon)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 gul paprika
1 röd paprika
1 liten burk majskorn
1 dl vatten
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1/2 msk lantbuljong eller max 1/2 grönsaksbuljongtärning
1/2 tsk sambal oelek
1 krm spiskummin
Salt, peppar
Dela korv och bacon, stek i en klick smör eller olja i en gryta. Skala och hacka lök och vitlök, dela paprikan och bryn allt tillsammans i grytan med både tomatpuré och spiskummin.
Tillsätt krossade tomater och vatten, rör i sambal oelek och buljongen. Låt puttra under lock i ca 10 minuter. Blanda ner majsen och smaka av med salt och peppar.
Servera till ris eller annan grynsort
Chorizogryta med råris