Mitt liv i norr

Lättlagad chorizogryta!

Jag äter sällan korv, dels för att jag inte äter griskött och utbudet av kalkonkorv är inte det största i alla butiker. Idag gjorde jag i alla fall en chorizogryta med både kalkonkorv och kalkonbacon i, lättlagad var den och gott blev det!
 
Lättlagad chorizogryta
1 pkt chorizokorv (kalkon)
1 pkt bacon (kalkon)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 gul paprika
1 röd paprika
1 liten burk majskorn
1 dl vatten
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré 
1/2 msk lantbuljong eller max 1/2 grönsaksbuljongtärning 
1/2 tsk sambal oelek
1 krm spiskummin 
Salt, peppar 
 
Dela korv och bacon, stek i en klick smör eller olja i en gryta. Skala och hacka lök och vitlök, dela paprikan och bryn allt tillsammans i grytan med både tomatpuré och spiskummin.
Tillsätt krossade tomater och vatten, rör i sambal oelek och buljongen. Låt puttra under lock i ca 10 minuter. Blanda ner majsen och smaka av med salt och peppar.
Servera till ris eller annan grynsort
 

Chorizogryta med råris
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats