Idag fick det bli något snabblagat till middag och när jag tittade i kylskåpet hemma bestämde jag mig för soppa, spenatsoppa. Hur enkelt och hur gott som helst!
Spenatsoppa (4 portioner)
500 g färsk spenat
8 dl vatten
2 msk smör
3 msk vetemjöl
3 msk hönsfond/grönsaksfond
2 dl grädde
Salt, peppar
Koka upp lättsaltat vatten i stor kastrull. Skölj spenaten i kallt vatten, om den inte redan är sköljd. Lägg den i kastrullen och låt koka i 5 minuter. Häll av vattnet i en annan skål/kastrull och hacka spenaten.
Smält smöret i kastrullen och vispa ner mjölet. Späd med lite av spenatvattnet. Vispa ut mjölet ordenligt och koka upp
Tillsätt resten av vattnet, fond, grädde och hackad spenat. Koka upp under omrörning och låt småkoka några minuter, smaka av med salt och peppar. Mixa eventuellt soppan i en matberedare eller med en stavmixer. Servera med kokt ägg
Spenatsoppa, smaskens!