När jag var yngre åt vi ofta chokladpudding med grädde som efterrätt eller fredagsmys. Ni vet den där chokladpuddingen där man blandar färdigblandat pulver med mjölk som sedan skulle stelna i kylen? Jag skulle aldrig få för mig att äta sådan chokladpudding nu, men igår gjorde jag en variant utan konstiga tillsatser. Den är gluten-, laktos- och raffinerat sockerfri och gjord på naturliga råvaror. Jag är en riktig chokladälskare och tycker att resultatet blev riktigt gott och en liten nostalgitrip tillbaka till barndomen blev det allt!
Chokladmousse med kokosgrädde (2 portioner)
1 1/2 dl kokosmjölk
10 urkärnade dadlar
3/4 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
1 mogen avokado
1 msk kokosolja
1 msk agavesirap
1 burk kokosmjölk som stått upp och ner i kylen i minst 24 timmar
Lite kokossocker
Skaka burken med kokosmjölk ordentligt. Mixa kokosmjölken tillsammans med urkärnade dadlar i en matberedare, tillsätt agavesirap, kakao och vaniljpulver, mixa igen. Tillsätt sedan avokado och kokosolja och mixa ihop till en slät mousse. Häll upp i glas och låt stå i kylen i minst en halvtimme innan servering.
Öppna burken med kyld kokosmjölk, häll av vattnet och vispa ihop det vita med lite kokossocker med en elvisp, servera ihop med chokladmoussen
Chokladmousse med koksgrädde, mums säger jag bara!
Hej testade på igår din chiapudding för förstagången och lät den stå över natten men förstod inte riktigt varför den blev vattnig, vispade jag den för lite eller vad kan va problemet?
Nämen, det var ju trist! Det kan vara så att du har rört om för lite innan du ställde in den i kylen. Prova att röra lite mer nästa gång för när man lyckas med den är den supergod! 🙂
Det lät och såg super gott ut, det måste testas! 😀
Ser jätte gott ut! Fin uppläggning