Header Image

Mitt liv i norr

Här kan du följa mitt liv i vårt vackra Höga Kusten tillsammans med sambo, jakthund, en sprallig 1,5 åring och en gravidmage med beräknad bebis i mitten på augusti. Förutom en inblick i livet i norr och Höga Kustens fantastiska utbud bjuder jag gärna på hembakat, maträtter och sötsaker utan raffinerat socker. Välkommen! Vill du komma i kontakt med mig? mittlivinorr@hotmail.com

Älgfärsbiffar med fetaost & soltorkade tomater!

Publicerad,
Idag blev det något riktigt smarrigt till middag hemma hos oss. Jag gjorde älgfärsbiffar med fetaost och soltorkade tomater, ugnslagade rotfrukter och tzatziki, mmm!
 
Ugnslagade rotfrukter
Morötter
Kålrot
Palsternacka
Rapsolja
Flingsalt
 
Skala och dela rotfrukterna i bitar. Lägg i en ugnsfast form, ringla över rapsolja och salta. Tillaga i ugnen på 225 grader i 30-40 minuter
 
 
Tzatziki
1/2 grovriven gurka
3 dl creme fraiche
1 krossad vitlöksklyfta
En nypa salt
Nymalen svartpeppar
 
Riv gurkan, salta den lite grann och låt gurkan stå medan du håller på med resten av maten. Gurkan skall ”svettas” ur sig vatten
 
Blanda sedan ihop med resterande ingredienser
 
 
Älgfärsbiffar
500 g älgfärs
1 ägg
1 msk bovetemjöl
Ca 1 tsk salt
Nymalen svartpeppar
1 liten gul lök eller 1/2 stor
Fetaost
Soltorkade tomater i olja
 
Finhacka löken och svetta den i en klick smör i en stekpanna. Krossa salt och peppar i en mortel. Blanda ihop alla ingredienser till en slät smet, låt stå och dra sig ungefär en kvart innan du påbörjar stekningen. Mixa ihop fetaost och soltorkade tomater (har tyvärr inget mått på detta).
 
 
Forma till biffar, gör ett hål i mitten där du stoppar ner ca 1 tsk av feta- och soltorkad tomatröran, täck hålet med färsen och stek biffarna i smör i en stekpanna så att de får en finbränd yta. Lägg i en ugnsfast form och fortsätt tillagningen i ugnen, 200 grader i cirka 5-7 minuter
 
 

Smaklig måltid!

2 Kommentarer

  1. Tack för ännu ett smarrigt tips!
    Måste jag testa nu när jag har lite älgfärs kvar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *