Idag blev det något riktigt smarrigt till middag hemma hos oss. Jag gjorde älgfärsbiffar med fetaost och soltorkade tomater, ugnslagade rotfrukter och tzatziki, mmm!
Ugnslagade rotfrukter
Morötter
Kålrot
Palsternacka
Rapsolja
Flingsalt
Skala och dela rotfrukterna i bitar. Lägg i en ugnsfast form, ringla över rapsolja och salta. Tillaga i ugnen på 225 grader i 30-40 minuter
Tzatziki
1/2 grovriven gurka
3 dl creme fraiche
1 krossad vitlöksklyfta
En nypa salt
Nymalen svartpeppar
Riv gurkan, salta den lite grann och låt gurkan stå medan du håller på med resten av maten. Gurkan skall ”svettas” ur sig vatten
Blanda sedan ihop med resterande ingredienser
Älgfärsbiffar
500 g älgfärs
1 ägg
1 msk bovetemjöl
Ca 1 tsk salt
Nymalen svartpeppar
1 liten gul lök eller 1/2 stor
Fetaost
Soltorkade tomater i olja
Finhacka löken och svetta den i en klick smör i en stekpanna. Krossa salt och peppar i en mortel. Blanda ihop alla ingredienser till en slät smet, låt stå och dra sig ungefär en kvart innan du påbörjar stekningen. Mixa ihop fetaost och soltorkade tomater (har tyvärr inget mått på detta).
Forma till biffar, gör ett hål i mitten där du stoppar ner ca 1 tsk av feta- och soltorkad tomatröran, täck hålet med färsen och stek biffarna i smör i en stekpanna så att de får en finbränd yta. Lägg i en ugnsfast form och fortsätt tillagningen i ugnen, 200 grader i cirka 5-7 minuter
Smaklig måltid!
Tack för ännu ett smarrigt tips!
Måste jag testa nu när jag har lite älgfärs kvar 🙂
Ja det tycker jag! Går såklart att göra med annan färs också 🙂
Kram