Header Image

Mitt liv i norr

Här kan du följa mitt liv i vårt vackra Höga Kusten tillsammans med sambo, jakthund, en sprallig 1,5 åring och en gravidmage med beräknad bebis i mitten på augusti. Förutom en inblick i livet i norr och Höga Kustens fantastiska utbud bjuder jag gärna på hembakat, maträtter och sötsaker utan raffinerat socker. Välkommen! Vill du komma i kontakt med mig? [email protected]

Raw jordgubbscheesecake!

Publicerad,
Häromdagen fick jag ett telefonsamtal från en kompis som skall på möhippa i helgen. Hon undrade om jag kunde göra en raw jordgubbscheesecake till möhippan så sent igår kväll stod jag och arbetade med min bäsa kompis i köket (matberedaren) och gjorde i ordning den goda kakan.
 
Raw jordgubbscheesecake
 
Botten
3 dl mandlar
1 dl cashewnötter
20 dadlar
2 msk kokosflingor
saften från en citron
 
Topping
2 dl blötlagda cashewnötter
8 dadlar
3-4 dl jordgubbar
saften från en lime
2 msk kokosolja
 
Mixa nötterna och kokosen till botten en stund, tillsätt övriga ingredienser och mixa till en sammansatt ”deg”. Tryck ut botten i en form med löstagbara kanter. Häll av cashewnötterna från vattnet, mixa en stund, tillsätt alla ingredienser utan kokosoljan och mixa till en smidig smet. Rör ner oljan på slutet och bred över botten. Ställ i frysen i minst några timmar innan servering.
 
 

Raw jordgubbscheesecake

6 Kommentarer

  1. Så gott det ser ut !☺

  2. Fy så gott de ser ut 🙂

  3. åh vad gått

  4. åh måste jag prova! 😀

  5. Herreguuuud, säger jag bara. Både vackert och gott (räcker att se listan över ingredienser). Wow!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *