Häromdagen fick jag ett telefonsamtal från en kompis som skall på möhippa i helgen. Hon undrade om jag kunde göra en raw jordgubbscheesecake till möhippan så sent igår kväll stod jag och arbetade med min bäsa kompis i köket (matberedaren) och gjorde i ordning den goda kakan.
Raw jordgubbscheesecake
Botten
3 dl mandlar
1 dl cashewnötter
20 dadlar
2 msk kokosflingor
saften från en citron
Topping
2 dl blötlagda cashewnötter
8 dadlar
3-4 dl jordgubbar
saften från en lime
2 msk kokosolja
Mixa nötterna och kokosen till botten en stund, tillsätt övriga ingredienser och mixa till en sammansatt ”deg”. Tryck ut botten i en form med löstagbara kanter. Häll av cashewnötterna från vattnet, mixa en stund, tillsätt alla ingredienser utan kokosoljan och mixa till en smidig smet. Rör ner oljan på slutet och bred över botten. Ställ i frysen i minst några timmar innan servering.
Raw jordgubbscheesecake
Herreguuuud, säger jag bara. Både vackert och gott (räcker att se listan över ingredienser). Wow!
åh måste jag prova! 😀
åh vad gått
Fy så gott de ser ut 🙂
Så gott det ser ut !☺
Åh så gott! 🙂