Header Image

Mitt liv i norr

Här kan du följa mitt liv i vårt vackra Höga Kusten tillsammans med sambo, jakthund, en sprallig 1,5 åring och en gravidmage med beräknad bebis i mitten på augusti. Förutom en inblick i livet i norr och Höga Kustens fantastiska utbud bjuder jag gärna på hembakat, maträtter och sötsaker utan raffinerat socker. Välkommen! Vill du komma i kontakt med mig? [email protected]

Raw choklad- och kokoskaka!

Publicerad,
Det var längesedan jag gjorde en choklad- och kokoskaka och för mig som är chokladälskare är den fantastiskt god! Som tillbehör till kakan hade jag vattenmelon och jordgubbar, galet gott!
Raw choklad- och kokoskaka
1,5 dl naturella cashewnötter
2 dl sötmandel
12 dadlar (urkärnade)
3 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
3 msk vatten
1 nypa himalayasalt
1 dl raw kakao
Riven kokos till toppingen
 
Mixa nötterna i en matberedare en stund så at det blir till ett grovt ”mjöl”. Tillsätt vaniljpulver, himalayasalt och kakao och mixa ihop snabbt. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en smidig deg. Tryck ut i en form, toppa med kokos och ställ in i frysen en liten stund innan du serverar kakan.
(Förvara kakan i kylen eller frysen)
 


Raw choklad- och kokoskaka med goda tillbehör

2 Kommentarer

  1. Åh så gott!! 🙂

  2. Låter ljuvligt ! Det är så synd att jag inte kan göra raw-bak då nästan allt har nötter i 🙁 Men om jag besöker övik utan barn får du gäääärna bjuda mig på’t 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *