Det var längesedan jag gjorde en choklad- och kokoskaka och för mig som är chokladälskare är den fantastiskt god! Som tillbehör till kakan hade jag vattenmelon och jordgubbar, galet gott!
Raw choklad- och kokoskaka
1,5 dl naturella cashewnötter
2 dl sötmandel
12 dadlar (urkärnade)
3 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
3 msk vatten
1 nypa himalayasalt
1 dl raw kakao
Riven kokos till toppingen
Mixa nötterna i en matberedare en stund så at det blir till ett grovt ”mjöl”. Tillsätt vaniljpulver, himalayasalt och kakao och mixa ihop snabbt. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en smidig deg. Tryck ut i en form, toppa med kokos och ställ in i frysen en liten stund innan du serverar kakan.
(Förvara kakan i kylen eller frysen)
Raw choklad- och kokoskaka med goda tillbehör
Låter ljuvligt ! Det är så synd att jag inte kan göra raw-bak då nästan allt har nötter i 🙁 Men om jag besöker övik utan barn får du gäääärna bjuda mig på’t 😀
Åh så gott!! 🙂