Mitt liv i norr

Norrländskt till middag!

Det är väldigt sällan som vi behöver lägga pengar på att köpa kött eller köttfärs från butiken då vi har frysen full av älgkött från Fredriks jakt (lyx!!). Av köttet kan vi laga allt möjligt gott och idag använde jag älgfärs till att göra köttbullar i kantarellsås. Kantareller är något vi också har fullt av i frysen, det gynnar sig minsann att vara ute i skogen och plocka svamp om hösten! Köttbullarna kryddade jag med torkade trattkantareller, salt och svartpeppar som jag malde i morteln. Jag mortlade även lite havregryn (istället för ströbröd) som jag rörde ner i köttfärsen tillsammans med 1 ägg. Köttfärsen fick stå och dra en stund innan jag rullade till bullar och stekte i smör. Stekpannan använde jag sedan till att bryna kantareller i, hällde över grädde, smakade av med kalvfond och cumberlandsås och lade sedan i de halvstekta köttbullar i såsen som fick puttra på en stund. Hemlagat potatismos till det och middagen var komplett!
 

Älgfärsbullar i kantarellsås med potatismos och riven morot till middag
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats