Veckans vegetariska- grönsakspytt!
Publicerad,
Jag sitter och jäser i soffan efter att ha ätit en stor middagsportion. Vi har massor av grönt hemma så idag improviserade jag ihop en grönsakspytt. Pytten innehåller potatis, kålröt, rödkål, vitkål, morötter och lök. Till pytten åt jag stekt ägg och färsk, kokt rödbeta, gott! Jag började med att tärna rotfrukterna (potatis, morot och kålrot) som jag kokade i lite grönsaksbuljong i 5 minuter. Kålen hackade jag, saltade lite grann och brynte i lite smör i stekpannan för att sedan tillsätta hackad lök. Därefter brynte jag rotsakerna som jag också smakade av med salt och peppar, blandade ihop ingredienserna i en ugnsfast form och fortsatte tillagningen i ugnen (200 grader i 15 minuter).


Veckans vegetariska rätt: grönsakspytt med stekt ägg och kokta rödbetor
Ser väldigt gott ut! 🙂 Jag hade nog haft i qournbitar med för proteinets skull 🙂