I helgen provade jag att göra en ny cheesecake, receptet hittade jag på den HÄR sidan och jag blev mycket nöjd med resultatet, gott som tusan!
Rå blåbärscheesecake
Botten
3 dl mandlar och pekannötter
8 dadlar
½ tsk salt
Fyllningen
5-6 dl cashewnötter
1 ½ dl kokosolja (smält i ett vattenbad)
1 dl agavesirap
2 dl blåbär
1 citron
1 krm salt
Lägg cashewnötter i blöt över natten eller minst 4 timmar före det är dags att börja baka
Börja med att mixa mandlar och pekannötter i en matberedare till ett fint mjöl, tillsätt dadlarna och mixa en bra stund
Tryck ut röran till en platt botten i en kakform med löstagbar kant, klä eventuellt insidan av formen med plastfolie. Ställ in i kylen medan du fortsätter med fyllningen
Häll av vattnet från cashewnötterna och skölj dem, låt de rinna av och mixa sedan tillsammans med resterande ingredienser, förutom blåbären
Mixa en bra stund, tills du har en slät och fin smet, det ska helst inte kännas grynigt
Häll halva smeten över bottnen. Tillsätt blåbären tillsammans med resterande smet i mixern och mixa lite till. Smaka av och se ifall du tycker att den behöver vara sötare, tillsätt i sådana fall mer agavesirap
Häll i blåbärssmeten ovanpå det andra lagret i i kakformen och smeta till med en slickepott
Ställ in i frysen minst 4 timmar
Ta fram kakan en timme innan servering
Rå blåbärscheesecake
Ser superbra ut, den ska jag prova 🙂
ser god ut!