Igår gjorde vi en annan variant av tacos till middag. För det första hade vi kyckling istället för köttfärs och använde inte de där färdiga kryddpåsarna som man köper i affären. Sedan gjorde jag en nyttigare variant (glutenfria) av tortillas som jag gjorde goda quesadillas av. De tortillas jag gjorde innehåller i ursprungsreceptet endast bovetemjöl chiafrön och vatten, enkelt! Vill du lära dig mer om bovete kan du bland annat hitta information HÄR. Det är bland annat naturligt fritt från gluten och sägs vara bra för hälsan (kolesterolvärdet) och vid eventuell viktminskning. Chiafrön är en bra vegetabilisk källa till omega 3 och innehåller även protein och fiber, ett superfrö!
Nyttigare (glutenfria) tortillas
3 dl bovetemjöl
3 dl vatten (eventuellt mer)
3 msk chiafrön (läggs i blöt i lite vatten)
Krydda (jag använde salt och torkad chili)
1-2 msk olivolja
Lägg chiafröna i blöt i lite vatten, vispa ihop resterande ingredienser. När chiafrön och vattnet blivit till en kletig massa blandar du ner det i bovetesmeten. Smeten skall vara lite tjockare än pannkaksmet. Jag brukar behöva röra ner mer vatten eftersom att bovetet och chiafröna sväller
Stek likt pannkakor i en torr teflonpanna på medlehög värme. Du vänder på tortillan när yttersta kanterna börjar böja sig uppåt en aning
Jag gjorde sedan quesadillas med ruccola och en vällagrad ost. Fyllde halva tortillan med ruccola och ost, vek sedan ihop och brynte på båda sidorna i en torr stekpanna
Sedan skjutsade jag in dem i ugnen på 100 grader en stund medan kycklingen stektes
En annan variant av tacos med kyckling, quesadillas, guacamole och grönsaker
Gött! Vi ska äta dessa idag till frukost!;)Tyckte Fredrik om dem?:)
Fredrik tyckte också de var bra 🙂
Sweet!;)
Det sr supergott ut! Ska definitivt provas.
Dessa tortillas måste jag prova! Har hört mycket bra om chiafrön ^^