Header Image

Mitt liv i norr

Här kan du följa mitt liv i vårt vackra Höga Kusten tillsammans med sambo, jakthund, en sprallig 1,5 åring och en gravidmage med beräknad bebis i mitten på augusti. Förutom en inblick i livet i norr och Höga Kustens fantastiska utbud bjuder jag gärna på hembakat, maträtter och sötsaker utan raffinerat socker. Välkommen! Vill du komma i kontakt med mig? [email protected]

Nyårsefterrätten- halloncheesecake!

Publicerad,

Eftersom jag inte äter vanliga bakverk och sötsaker med socker i gjorde jag en egen dessert (som de andra självklart också fick smaka på) till nyårsmiddagen. Jag hittade något recept på internet som jag gjorde om lite grann och det blev en god halloncheesecake. Det som är bra med bakverken är att man kan stoppa in dem i frysen igen om det blir något över och plocka fram vid ett annat tillfälle.

Halloncheesecake (raw)

Lager ett
200 g mandel
10 färska dadlar (eller blötlagda torkade)
1/4 dl vatten

Mixa alla ingredienser till en crunchig botten. Tyck ut i en vanlig stor form med löstagbara kanter.

 

 

Lager två
6 dl cashewnötter (blötlagda en stund innan)
1 dl agavesirap
1 banan
200 g hallon
1 1/2 citron (saften)
1 tsk vaniljpulver
1/2 dl kokosolja

Mixa nötterna en bra stund till en kräm/smör och tillsätt resterande ingredienser. Mixa allt till en fluffig kräm. Häll över nötbotten i formen och ställ in i kylen i minst en halvtimme innan du häller på lager tre.

 

 

Lager tre
200 g hallon
1/2 citron (saften)
1/2 dl agavesirap eller flytande honung (jag hade en mix av båda)
2 msk chiafrön

 

 

Mixa hallonen med citronsaft och agavesirap. Tillsätt sedan chiafrön. Låt stå och svälla en stund innan du häller över toppingen på kakan. Ställ in i frysen och låt den frysa i fem till sex timmar. Ta ut en stund innan servering. Kakan avnjuts bäst när den är lite tinad!

 

1 Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *