Idag gjorde jag en vegetarisk böngryta till middag och som tillbehör hade jag bovete som går ruskigt fort att koka, grytan gick också snabbt att få färdig. Det blev en god, vegetarisk rätt med lite sting i och som tillbehör kan man variera och äta till exempel ris, olika typer av vete eller en sallad.
Het böngryta
2 burkar krossade tomater
1 röd paprika
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
1 pkt svarta bönor
1 pkt kidneybönor
Salt, peppar
Färsk basilika
Hacka löken och bryn den i lite rapsolja i en stekpanna, tillsätt delad paprika och bryn en kort stund tillsammans. Häll över de krossade tomaterna och pressa i vitlöken. Låt puttra på medelhög värme i några minuter. Tillsätt sambal oelek, smaka av med salt och peppar. Tillsätt bönorna, låt värmas i såsen och rör ner hackad basilika på slutet
Het böngryta med bovete