Mitt liv i norr

Älgfärsbiffar!

Älgkött är fantastiskt gott och färsen går att använda till allt som man brukar använda färs till. Häromdagen gjorde jag älgfärsbiffar med smak av trattkantarell, svamp som vi såklart har plockat själva i de norrländska skogarna!
 
Älgfärsbiffar
500 g älgfärs
1 ägg
1 msk bovetemjöl
Ca 1 tsk salt
Nymalen svartpepparkorn
Ca 1 näve torkade trattkantareller
1 liten rödlök
 
Finhacka löken och svetta den i en klick smör i en stekpanna. Krossa salt, peppar och kantarellerna i en mortel. Blanda ihop alla ingredienser till en slät smet, låt stå och dra sig ungefär en kvart innan du påbörjar stekningen
 

Krossat salt, peppar och trattkantareller
 

Blanda ihop alla ingredienserna till en slät smet
 
Forma till biffar och stek i smör i en stekpanna så att de får en finbränd yta. Lägg i en ugnsfast form och fortsätt tillagningen i ugnen, 200 grader i cirka 5-7 minuter
 

Tillbehör väljer du själv, smaklig måltid!
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Fy så gott de såg ut, brukar själv göra något liknade 🙂 Skulle va kul om du ville kika in på min blogg och lämna ett avtryck 🙂

stats