Älgkött är fantastiskt gott och färsen går att använda till allt som man brukar använda färs till. Häromdagen gjorde jag älgfärsbiffar med smak av trattkantarell, svamp som vi såklart har plockat själva i de norrländska skogarna!
Älgfärsbiffar
500 g älgfärs
1 ägg
1 msk bovetemjöl
Ca 1 tsk salt
Nymalen svartpepparkorn
Ca 1 näve torkade trattkantareller
1 liten rödlök
Finhacka löken och svetta den i en klick smör i en stekpanna. Krossa salt, peppar och kantarellerna i en mortel. Blanda ihop alla ingredienser till en slät smet, låt stå och dra sig ungefär en kvart innan du påbörjar stekningen
Krossat salt, peppar och trattkantareller
Blanda ihop alla ingredienserna till en slät smet
Forma till biffar och stek i smör i en stekpanna så att de får en finbränd yta. Lägg i en ugnsfast form och fortsätt tillagningen i ugnen, 200 grader i cirka 5-7 minuter
Tillbehör väljer du själv, smaklig måltid!
Spännande, ikväll ska jag testa!
Hoppas dom blir lika lyckade som dina ser ut att vara 😉
Kram och tack för receptet
Mums vad gott, det måste jag testa som nyligen fick lite älgfärs av en bekant 😀
Fy så gott de såg ut, brukar själv göra något liknade 🙂 Skulle va kul om du ville kika in på min blogg och lämna ett avtryck 🙂