Header Image

Mitt liv i norr

Här kan du följa mitt liv i vårt vackra Höga Kusten tillsammans med sambo, jakthund, en sprallig 1,5 åring och en gravidmage med beräknad bebis i mitten på augusti. Förutom en inblick i livet i norr och Höga Kustens fantastiska utbud bjuder jag gärna på hembakat, maträtter och sötsaker utan raffinerat socker. Välkommen! Vill du komma i kontakt med mig? [email protected]

Raw snickers!

Publicerad,
Raw snickers
Nötbotten
3 dl färska dadlar
1,5 dl paranötter
1,5 dl mandlar
1 nypa Himalayasalt
 
Jordnötskräm
2 dl torkade aprikoser
5 msk cruchy jordnörssmör (eller mer om du önskar)
2 msk kokosolja

Chokladfrosting
6 msk kakaopulver
2 dl kokosolja
1/2 dl agavesirap
1 tsk vaniljpulver

 Mixa ingredienserna till nötbotten i en matberedare (börja med nötterna + salt) till önskad grovhet. Rensa dadlarna från kärnor, tillsätt sedan i matberedaren och mixa med nötterna, degen skall ”hålla ihop”. Platta ut nötmixen på ett bakplåtspapper eller plastfilm i en form

Mixa ihop alla ingredienser till jordnötskrämen. Smaka av och tillsätt eventuellt något du vill ha mer av. Bred ut krämen på nötbotten

Mixa ihop alla ingredienser till chokladfrostingen tills den blir len och fin. Toppa kakan med krämen och lite kokosflingor och ställ in den i kylen minst 15 minuter innan servering

 
Skär ut små bitar och servera den kall!
 

Mmm- raw snickers!

3 Kommentarer

  1. MMMm eller? Jag är lite skeptisk.. Kramen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *