Det här blev en vecka med två olika soppor till middag för min del, det hör inte till vanligheterna hemma hos mig. Varför förstår jag egentligen inte för soppa är ju både enkelt att tillaga och gott att äta. Idag gjorde jag i alla fall en väldigt lättlagad köttfärssoppa med bl.a. potatis och paprika, gott!
Köttfärssoppa
500 g älgfärs (eller nötfärs)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 potatisar
1 gul paprika
1 röd paprika
1 L vatten
2 buljongtärningar
1-2 msk ox- eller kalvfond
5 msk tomatpuré
1 liten burk creme fraiche (34%)
Salt, peppar, paprikapulver, cayennepeppar
En klick smör
Bryn köttfärsen i en tjockbottnad kastrull i en klick smör. Hacka lök och bryn tillsammans med färsen, pressa i vitlöken.
Skala och tärna potatisen, häll i vatten i kastrullen, tillsätt potatisen och buljong + fond. Låt koka under omrörning i cirka 10 minuter.
Rör ner tomatpuré, skiva paprikan och tillsätt i soppan. Smaka av med kryddorna och låt puttra på svag värme i ytterliggare 10 minuter. Rör sist ner creme fraichen och låt soppan koka upp igen, servera och njut!
Lättlagad köttfärssoppa