Header Image

Mitt liv i norr

Här kan du följa mitt liv i vårt vackra Höga Kusten tillsammans med sambo, jakthund, en sprallig 1,5 åring och en gravidmage med beräknad bebis i mitten på augusti. Förutom en inblick i livet i norr och Höga Kustens fantastiska utbud bjuder jag gärna på hembakat, maträtter och sötsaker utan raffinerat socker. Välkommen! Vill du komma i kontakt med mig? [email protected]

Gluten- och laktosfritt morotsbröd!

Publicerad,
Häromdagen testade jag ett nytt recept på bröd som är både gluten- och laktosfritt. Jag har bara bakat bröd som innehåller både gluten och laktos tidigare så det skulle bli spännande hur det här brödet skulle bli. Det blev gott, men till nästa gång tänker jag testa att några förändringar, som att t.ex. ta bort några kryddor och ersätta med t.ex. honung. Receptet hittade jag på den HÄR sidan, testa gärna du också!
 
Morotsbröd
2 rivna morötter
2 1/4 dl bovetemjöl
2 1/4 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 matskedar kokosolja
2 vispade ägg
1,5 dl blandade frön
2 tesked bakpulver
1 krm vaniljpulver
1/2 tesked kanel
1 nypa salt
1 1/2 dl valfri mjölk (t.ex. rismjölk, mandelmjölk eller liknande)
 

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål, häll därefter i dom blöta och blanda ordentligt. Fetta in en brödform (med mer kokosolja). Smeten ska inte täcka formen hela vägen upp, brödet ska kunna svälla lite. Häll i smeten och toppa med lite mer frön och t.ex. boveteflingor.

Placera i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Brödet ska ha en lätt ”krispig” yta. Låt brödet svalna en stund, lossna brödkanterna innan du vänder upp och ner på formen


Gluten- och laktosfritt morotsbröd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *