Header Image

Mitt liv i norr

Här kan du följa mitt liv i vårt vackra Höga Kusten tillsammans med sambo, jakthund, en sprallig 1,5 åring och en gravidmage med beräknad bebis i mitten på augusti. Förutom en inblick i livet i norr och Höga Kustens fantastiska utbud bjuder jag gärna på hembakat, maträtter och sötsaker utan raffinerat socker. Välkommen! Vill du komma i kontakt med mig? [email protected]

Veckans vegetariska- pytt med vegobullar!

Publicerad,
Veckans vegetariska middagsalternativ fick bli en blandning av middagsrester, en blandning av grönsaker som fanns i kylen och av vad jag hade i frysen. Jag gjorde en grönsakspytt på kokt potatis som blev över från middagen dagen innan, morötter, kålrot, palsternacka, kålrot, gul lök och zucchini. I pytten tillsatte jag också ”vegobullar” som finns i frysavdelningen bl.a. på Willys. Jag gjorde det så enkelt att jag tärnade grönsakerna och potatisen och hackade löken, brynte i en klick smör/olja och fortsatte tillagningen i ugnen. Brynte vegobullarna och delade i mindre bitar som jag sedan rörde ner i pytten. Den enda kryddan jag använde var salt och peppar. Sist men inte minst så kokade jag färsk rödbeta som jag toppade den vegetariska middagen med, gott! 
 
Vegobullar som jag inte tyckte var så goda att äta ”som de är”, men i en pytt funkar det!
 
Veckans vegetariska- pytt med vegobullar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *