Idag bytte jag bananpannkakorna som jag annars brukar göra på helgen mot ett annat pannkaksrecept som är både glutenfritt, fritt från raffinerat socker och mejeriprodukter. Jag hittade receptet på den här fantastiska bloggen och som tillbehör på pannkakorna hade jag färsk mango, banan, hallongrädde och kakao nibs, mmm!
Kardemumma pannkakor (5 stora pannkakor)
1 dl bovetemjöl
1/2 msk fiberhusk
2 ägg
2 1/2 dl valfri mjölk, t.ex. rismjölk, mandelmjölk (använd mer mjölk om du tycker smeten blir för tjock)
1 krm äkta vaniljpulver
1 1/2 krm kardemumma
1/2 krm himalayasalt
1/2 msk fiberhusk
2 ägg
2 1/2 dl valfri mjölk, t.ex. rismjölk, mandelmjölk (använd mer mjölk om du tycker smeten blir för tjock)
1 krm äkta vaniljpulver
1 1/2 krm kardemumma
1/2 krm himalayasalt
Vispa ihop mjölk och ägg, tillsätt resterande ingredienser och låt stå i 10-20 minuter. Stek som plättar eller pannkakor i kokosolja i ett plättjärn eller stekpanna.
Hallongrädde
1 dl frysta hallon
3 msk kokosgrädde (ställ en burk kokosmjölk upp och ner i kylen minst 24 h innan du skall använda den. Öppna och häll av kokosvattnet, använd det vita som är kvar)
Kokossocker (smaka av hur mycket du önskar)
Mixa ingredienserna till hallongrädden, sedan är det klart!
Goda tillbehör!
Sjukt god pannkaksfrukost!