Som jag skrivit tidigare om att äta vegtarisk mat minst en dag i veckan tänkte jag försöka bjuda på minst ett vegetariskt recept här i bloggen varje vecka och hoppas att jag kan inspirera fler till att äta vegetariskt, om inte en dag i veckan så i alla fall någong gång ibland. Idag blev det ett ihopplock av ingredienser i kylen och i köksskåpen. Jag gjorde en böngryta på det som fanns hemma och den kan ätas med olika alternativ såsom matvete, ris, tortillas eller till en sallad.
Böngryta
1 pkt krossade/passerade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 tsk lantbuljong
1 burk/pkt kidneybönor
1 burk vita bönor (jag hällde av tomatsåsen då den innehöll socker)
Paprikakrydda, chilipeppar, svartpeppar och eventuellt lite salt
Färsk basilika
Eventuellt en skvätt vatten beroende på vilken tjocklek du vill ha på grytan
1 pkt krossade/passerade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 tsk lantbuljong
1 burk/pkt kidneybönor
1 burk vita bönor (jag hällde av tomatsåsen då den innehöll socker)
Paprikakrydda, chilipeppar, svartpeppar och eventuellt lite salt
Färsk basilika
Eventuellt en skvätt vatten beroende på vilken tjocklek du vill ha på grytan
Svetta hackad lök och vitlök i rapsolja. Tärna morötterna och bryn tillsammans med löken. Häll över tomaterna, rör ner buljong och låt puttra på svag värme under lock i en kvart, tillaga tillbehöret (matvete) under tiden. Rör om då och då och krydda grytan efter smak.
Rör ner bönorna och basilikan, låt puttra några minuter till innan du serverar.
Rör ner bönorna och basilikan, låt puttra några minuter till innan du serverar.
Smaklig vegetarisk måltid!