Mitt liv i norr

Rensning!

Med svampplockning följer ju också rensning av svamparna som inte alltid är så himla roligt, men skönt när man är klar med det! Jag brukar rensa de gula kantarellerna under rinnande vatten, dela dem i mindre bitar och förvälla dem, alltså steka i en torr stekpanna på ganska hög värme till svampen är urvattnad, sedan fryser jag in dem i små portioner. Trattkantarellerna delar jag på och lägger ut på tidningar eller papperspåsar för att torka dem och sedan lägga dem i en tätslutande glasburk. Det är perfekt när man vill ha i t.ex. en gryträtt, eller köttfärssåsen att slänga ner lite torkade trattisar. Hur gör du med din svamp?
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats