Jag har gjort en cheesecake som jag använder som en ”bas” i alla mina cheesecakes och i det receptet kan man lätt ändra/lägga till ingredienser så att man får en cheesecake i olika smaker, bra va?! Kakan innehåller som alla mina bakverk bara naturliga ingredienser och HÄR hittar du även receptet på en smarrig blåbärscheesecake.
Botten
2 dl mandlar
10 dadlar
2 msk kokosflingor
Saft från en halv citron
Topping
3 dl cashew (blötlägg i vatten en stund innan)
1/2 dl kokosolja
1 tsk vaniljpulver
Saften från en hel citron
2 msk kokosflingor
Bärsås
2 dl valfria bär
Ca 5 msk agavesirap (smaka av)
Plocka ur kärnorna i dadlarna och mixa alla ingredienser till botten i en matberedare
Platta ut degen i en mindre pajform täckt med bakplåtspapper
Mixa alla ingredienser till toppingen i en matberedare, smeta ut på botten
Strö 2 msk kokosflingor över
Ställ in i frysen med plastfilm eller lock över
När du ska servera mixar du 2 dl valfria bär med cirka 5 msk agavesirap (smaka av) och serverar till
Skillnaden i jordgubbscheesecaken är att jag tillsätter 3-4 dl jordgubbar och 8 dadlar (urkärnade) och tar bort 1 dl cashewnötter- hängde ni med? =)