Header Image

Mitt liv i norr

Här kan du följa mitt liv i vårt vackra Höga Kusten tillsammans med sambo, jakthund, en sprallig 1,5 åring och en gravidmage med beräknad bebis i mitten på augusti. Förutom en inblick i livet i norr och Höga Kustens fantastiska utbud bjuder jag gärna på hembakat, maträtter och sötsaker utan raffinerat socker. Välkommen! Vill du komma i kontakt med mig? [email protected]

Röding!

Publicerad,
Idag blev det norrländsk röding till middag, väldigt enkelt tillagad med det lilla vi hade hemma (orkade inte handla efter jobbet idag) och till fisken blev det en sallad baserad på färsk bladspenat med pressad citron. Otillagade grönsaker innehåller för det mesta mer vitaminer än grönsaker som tillagats så att äta dem ”raw” är i många fall nyttigare helt enkelt!
 

Sallad med färsk bladspenat, lite ruccola, ärtor, morötter och pressad citron
 

Hel röding (saltad och pepprad inuti) tillagad i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter i en ugnsfast form med fiskbuljong i botten av formen, fisken toppade jag med rivet citronskal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *